Anvelope: cauciucuri și anvelope ieftine. Oferte de vara

Accesoriile pe care le putem alege pentru dotarea automobilului nostru influențează în mod direct confortul, siguranța și ușurința deplasărilor de care vom avea parte ca șoferi. În lista celor mai importante echipamente ale mașinii se află desigur cauciucurile, a căror selecție necesită o atenție specială. Să fie ieftine sau de calitate bună? Sau se poate să le ai pe ambele în același timp? Un astfel de magazin de anvelope este cel de la AnvelopeX din Sibiu, care are constant oferte de preț la toată gama de anvelope, putând să ofere un raport calitate preț optim, aproape unic pe piața auto din România.

Șoferii trebuie să știe că au posibilitatea să opteze pentru cauciucuri all season, însă specialiștii în autovehicule recomandă să avem seturi diferite de pneuri, concepute special pentru fiecare dintre sezoane. Citește mai departe ghidul nostru pentru a putea alege bine informat cele mai bune anvelope de vară și pentru a sesiza diferențele dintre cele dedicate sezonului și cele mixte sau all-seasons.

De ce să investești în cauciucuri de vară de calitate?

Odată cu venirea primăverii și de la primele semne că temperaturile din termometre încep să aibă valori pozitive, mașina trebuie dotată cu pneuri care să ofere aderență optimă și control stabil atât pe asfaltul înfierbântat, cât și pe carosabilul ud, pentru că fiind primăvară, precipitațiile sunt la ordinea zilei. În acest context, înlocuirea imediată a anvelopelor de iarnă cu unele de vară este o etapă esențială pe care șoferii nu trebuie să o omită. Este foarte important de precizat că nu se recomandă utilizarea anvelopelor de iarnă pe timp de vară (și, bineînțeles, nici invers), din două mari motive: pe de-o parte este favorizată uzarea accelerată a acestora, iar pe de altă parte aceste accesorii nu sunt proiectate să corespundă condițiilor meteo specifice verii.

Altfel spus, pneurile de iarnă devin vizibil mai moi dacă sunt rulate vara, fapt care pune în pericol siguranța pasagerilor, având în vedere că distanța de frânare se mărește considerabil. Totodată, anvelopele de vara utilizate în sezonul pentru care au fost proectate și concepute oferă o mai mare stabilitate în viraje și curbe.

Cum alegi cele mai bune anvelope de vară? Top opinii și  criterii

f:id:anvelope-ieftine:20190813123921p:plain

anvelope

Sursa foto: freestockphotos.biz

Află mai jos care sunt criteriile în funcție de care să alegi cele mai bune anvelope de vara:

Clasa de frânare

Alegerea clasei de frânare a pneurilor este un indice care se măsoară prin valori cuprinse între A și F, unde A reprezintă categoria cauciucurilor cu cea mai mare aderență și cu o distanță de frânare foarte mică.

Totuși, conform specialiștilor în domeniu, pentru o mașină de oraș cea mai potrivită clasă  de frânare când alegem opțiunile pentru dotarea mașinii este cea cu anvelope E, acestea fiind atât accesibile ca preț, cât și foarte eficiente.

Anvelopele din categoriile de frânare mai înalte, cum ar fi C, B și A sunt mai degrabă adecvate pentru mașini mari sau pentru zone climatice caracterizate de ploi dese și abundente.

Indicele de viteză

Indicele de viteză este un alt criteriu de bază în alegerea celor mai bune anvelope de vara. Acesta reprezintă de fapt estimarea numărului maxim de km/h pe care cauciucul îl poate suporta fără să se deterioreze. Indicele de viteză este exprimat în calificative de la F la Z, unde F este numărul minim iar Z cel maxim.

Pentru România cele mai bune anvelope sunt cele cu indice de viteză H, care permit o viteză de 210 km/h.

Clasa de eficienta

Acest criteriu se referă direct la rolul pe care îl au anvelopele în optimizarea consumului de combustibil. Mai exact, cu cât acestea vor avea o clasa de eficiență mai bună, cu atât ele vor ajuta mai bine la economisirea de carburant în timpul deplasării. Clasa de eficiență se măsoară pe o scală alcătuită din calificative de la A la G, clasa A fiind cea mai bună, deși după cum vă puteți imagine anvelopele din această categorie sunt și cele mai scumpe. Totuși, poți alege anvelope de vara ieftine de la AnvelopeX.

Zgomotul la rulare

Un aspect care pare că privește mai degrabă confortul pasagerilor din mașină este alegerea anvelopelor de vara în funcție de zgomotul emis la rulare, care este de dorit să fie cât mai puțin audibil. Totuși, acesta nu este singurul motiv pentru care conducătorii de autovehicule ar trebui să acorde atenție acestui criteriu - există de ani buni norme europene cu privire la poluarea fonică în trafic, iar aceste norme nu trebuie încălcate.

Aceste recomandări de mai sus sunt valabile indiferent dacă discutăm despre anvelope de vară sau de iarnă, deoarece au un impact major în confortul și siguranța la volan.